owg

Typing Tutor

Leerlingen zullen levenslang plezier hebben van een goede typevaardigheid. OWG heeft daarom een typecursus ontwikkeld die niet alleen zeer aantrekkelijk en spannend is, maar ook gratis voor deelnemers van OWG. Spelenderwijs leer je met tien vingers typen. Terwijl je de hoogste score probeert te halen, leer je blind typen, op een didactisch verantwoorde manier. Het uitdagende, interactieve en bijzonder fraai vormgegeven spel zorgt ervoor dat je steeds weer opnieuw wilt spelen, om zo hoog mogelijk in de ranglijst te komen staan. Je speelt het spel via internet en je kunt er dus overal bij, op school, thuis en overal waar er toegang tot internet is. Een link naar Typing Tutor staat zeer binnenkort in onze elektronische leeromgeving Let's Learn. Om Typing Tutor te spelen log je dan eerst in bij Let's Learn.

 

Introductie en instellingen

De typecursus begint met een kort introductiefilmpje over hoe de speler via niveaus het einddoel kan bereiken en waar de instellingen te vinden zijn. Hier kan de speler een aantal zaken vastleggen en zijn avatar ontwerpen. De instellingen zijn onder meer de naam van de speler, het wachtwoord, het toetsenbord (qwerty/azerty), de taal (Nederlands/Engels) en het niveau (zonder toetsenbord/met toetsenbord/oplichtende toetsen). Elk onderdeel kan worden aangeklikt en in een nieuw scherm kan de instelling worden veranderd. Nadat de speler de instellingen heeft vastgelegd komt de speler in het scherm van het hoofdmenu.
 

Oefenen, toetsen, gamen!

Het spel bestaat uit tien niveaus en ieder niveau omvat drie delen. Bij het eerste deel ga je oefenen; bij het tweede deel is er een toets en als je die goed maakt, mag je beginnen aan deel drie, een boeiend spel. Je krijgt een score voor elk niveau, waarbij de snelheid en nauwkeurigheid wordt weergegeven. Gaandeweg krijg je advies over hoe je de prestatie kunt verbeteren. 

Het spel opent met een prachtige kleurenplaat waarop je in vogelvlucht een blik werpt op de route die je moet afleggen om de typecursus te voltooien. Onderdelen die nog niet gedaan zijn, zitten op slot. Onderdelen die afgerond zijn, kunnen altijd nog een keer gedaan worden. Bij ieder niveau wordt de behaalde hoogste score getoond. 
 

Scoren!

Als je de overzichtsprent bekeken hebt, kan de typecursus beginnen. Eerst ga je aan de slag met de letters a, s, d en f en leer je het gebruik van de spatie. De oefenstof wordt aangeboden via het overtypen van letters. In beeld zie je de door jezelf gekozen avatar. De avatar rent door een omgeving en het is de bedoeling binnen een bepaalde tijd bij de eindstreep te verschijnen. Door zo min mogelijk fouten te maken, rent de avatar niet alleen sneller maar worden er ook punten verzameld voor een nog te spelen game, verderop in de cursus. Zodra je de letters a, s, d, f en de spatiebalk voldoende beheerst, is de eerste oefening afgerond en ga je automatisch door naar de volgende oefening. Je zou er ook voor kunnen kiezen om nog wat meer te oefenen met de letters a, s, d, f en de spatiebalk, want hoe sneller je het parcours aflegt, hoe meer punten je verzamelt bij een vrij spel dat je verderop zal mogen spelen. 
 

Beloning

Voordat je aan een nieuw niveau begint, krijg je eerst een korte repetitie van één minuut van het niveau of de niveaus die reeds doorlopen zijn, om zo de vaardigheden er in te slijpen. Na een aantal oefeningen speel je een spel vrij. Dit is een eenvoudig spel, waarbij het typen niet voorop staat. Omdat je flink geoefend hebt bij de eerste drie niveaus (en daardoor extra punten hebt verzameld!) mag je dit spel langer spelen, of volgt een extra uitdaging. Je hebt het namelijk wel verdiend om even te ‘rusten’, je dus niet bezig te houden met de oefenstof, maar juist te ontspannen (chillen). Je werkt je vervolgens met jouw avatar door tien niveaus heen en er is nog een beloning. Nadat je alle niveaus hebt doorlopen, is de typecursus afgerond. Maar de ervaring leert dat je al gauw weer wilt proberen om de reeds behaalde score te verbeteren. 

 

Contact met OWG

Administratie
E-mail: administratie@eduliga.com
 

Algemene vragen

Voor algemene vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op: 0613197677

Adres Stichting OWG

Stichting OWG
Dragonstraat 16
5044 HR Tilburg
Copyright © 2018 Stichting OWG. Alle rechten voorbehouden.