owg

Tools voor leerkrachten

ldjf lfsldfj sdlkfj sdlfjslkfsj
LICOR-lijst is een programma voor de geautomatiseerde afname van twee toetsen van het Leids Interdisciplinair Centrum voor Onderwijs Research (LICOR) die gedragsaspecten van leerlingen in beeld brengen. Op basis van de scores en de - instelbare - kritische grens geven de programma's aan in hoeverre sprake is van probleemgedrag. LICOR-lijst doet aan de hand van 55 vragen uitspraken over acht gedragsaspecten van leerlingen. Deze aspecten variëren van antisociaal gedrag tegenover de leerkracht tot afhankelijk gedrag en teruggetrokkenheid. U kunt suggesties voor een individueel handelingsplan toevoegen. 
Daarnaast is er de OVSO-lijst. OVSO-lijst doet aan de hand van 25 vragen uitspraken over vier gedragsaspecten van kleuters: relatie met de leerkracht, omgang met andere kinderen, motivatie en zelfcontrole. In beide lijsten zijn er overzichten van de screenings per leerling, per groep/klas en per school in grafiekvorm. 
Een planbord is bij uitstek geschikt om leerlingen structuur te bieden bij het werken in de klas. Kinderplanbord is een digitaal planbord, speciaal ontwikkeld voor digitale schoolborden en computers met touchscreen, maar ook ‘gewone’-desktop computers werken uitstekend met het systeem. De leerkracht hoeft slechts de namen van de leerlingen in te voeren, een aantal activiteiten in te plannen en aan te geven hoeveel leerlingen tegelijk aan een activiteit mogen werken. Het planbord registreert tijd, je kunt adaptief groepjes maken, ouders kunnen vanuit huis meekijken, kinderen kunnen gemakkelijk zelfstandig aan de slag en je kunt werken met barcodes als je niet over een touchscreen beschikt. Het kinderplanbord staat online op kinderplanbord.nl. Log in met je OWG-debiteurnummer en -wachtwoord als u deelnemer bent.

Contact met OWG

Administratie
E-mail: administratie@eduliga.com
 

Algemene vragen

Voor algemene vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op: 0613197677

Adres Stichting OWG

Stichting OWG
Dragonstraat 16
5044 HR Tilburg
Copyright © 2018 Stichting OWG. Alle rechten voorbehouden.