owg

Kunst & kids

Van Gogh & Kids bevat heel veel leuke informatie over schilderkunst, gecombineerd met talloze leuke spelletjes. Je vindt er interessante gesproken informatie over het leven en het werk van Vincent Van Gogh in combinatie met mooie animaties en gezellige Franse muziek. Door het toevoegen van vertalingen in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans, is het programma aantrekkelijk voor een veel grotere markt, wat ook past bij de reikwijdte van de populariteit van Vincent. Voor scholen is er een netwerkversie met een gratis te downloaden lespakket.
Omdat het centraal stellen van één schilder het grote voordeel heeft dat zijn levensloop en de tijd waarin hij leefde veel beter kan worden belicht, ontwikkelde ‘Kunst & Kids’ ook een prachtig uitgevoerd programma over het leven en de bekendste werken van Rembrandt: ’Rembrandt & Kids’. Evenals in de vorige programma’s van Kunst & Kids, leren kinderen in ’Rembrandt & Kids’ in een virtueel museum de leukste weetjes over de schilderijen via een uitgebreid uitpluissysteem. Met behulp van een schitterend digitaal vergrootglas kun je elk detail op de schilderijen bekijken. Ook kun je een encyclopedie raadplegen gewijd aan Rembrandt en zijn werk. Via opdrachten zijn de kinderen spelenderwijs bezig met de meesterwerken van Rembrandt. Bij ieder schilderij kiest de computer willekeurig uit vijftien verschillende spelletjes. Deze variëren van een geheugenspel tot het slepen van details en van het vinden van verschillen tot het maken van een puzzel. 
OWG heeft 3 programma's van KunstKids: 'Het leukste museum', 'Rembrandt' en 'van Gogh', zie downloads. Bij het Leukste Museum kun je op je gemak vijftig meesterwerken bekijken. Bij ieder schilderij kun je een knopje aanklikken voor informatie. Er is uitleg over de details van de schilder en je kunt een kunstencyclopedie raadplegen. Je kunt ook een kijkje nemen op de tijdsbalk (in welke periode van de geschiedenis werd het schilderij geschilderd?) en er is een meetlat (hoe groot is dit schilderij in verhouding tot de lengte van een kind?). Op de aardbol kun je zien waar de schilder geboren is en natuurlijk lees je iets over de schilder zelf. Er zijn vijftien verschillende spelletjes die op elk schilderij toepasbaar zijn. De computer bepaalt zelf welk spel/quiz je bij welk kunstwerk speelt. 

 

Contact met OWG

Administratie
E-mail: administratie@eduliga.com
 

Algemene vragen

Voor algemene vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op: 0613197677

Adres Stichting OWG

Stichting OWG
Dragonstraat 16
5044 HR Tilburg
Copyright © 2018 Stichting OWG. Alle rechten voorbehouden.