owg

Onze initiatieven

Het overzicht van onze (lopende) initiatieven.

 

Online leeromgeving: Leerjemee

Met de huidige plannen van de overheid om het 'passend onderwijs' in te voeren, zien we een grote rol weggelegd voor diverse ICT-middelen. Wij geloven namelijk dat scholen beter kunnen differentiëren wanneer kinderen zelfstandig aan de slag kunnen met werk dat automatisch kan worden nagekeken. Hiervoor zijn (en blijven) we bezig met de ontwikkeling van een online leeromgeving, speciaal voor het basisonderwijs. Bij de ontwikkeling van deze leeromgeving letten we op de volgende punten:

  • Input van leerkrachten. De leerkrachten weten als geen ander wat er nodig is om goed onderwijs te geven. Wij luisteren daarom graag naar deze leerkrachten en nemen hun input mee in de ontwikkeling van Leerjemee, zodat Leerjemee aansluit op de dagelijkse praktijk.
  • Online en universeel. Wij hebben gekozen voor een online platform die flexibel in te zetten is. Dit levert een paar voordelen op:
    • Door Leerjemee bij OWG "in de cloud" te zetten, heeft uw school geen eigen server nodig. Ook hoeft er niets meer geïnstalleerd te worden: alles is direct beschikbaar!
    • Daarnaast maakt het niet uit of uw school met computers, netbooks, iPads of andere ICT-middelen werkt. Als dit apparaat een webpagina kan openen, is het geschikt voor Let's Learn. Niet alleen op school, maar ook bij het kind thuis.
    • Het maakt niet uit of uw school gebruik maakt van een methode van een grote uitgeverij of deze methode zelf maakt. Let's Learn kan deze ondersteunen.
  • Overzicht. Wij streven er naar om een veilige portaal voor de kinderen te ontwikkelen waarin alle producten en diensten gecentreerd zijn. Nieuwe online programma's (onze 'apps') komen hierin beschikbaar. Kinderen zien eenvoudig wat er voor hen beschikbaar is en leerkrachten zien in een oogopslag waar de kinderen mee bezig zijn.


Verbonden met de maatschappij

Stichting OWG nodigt scholen graag uit dichtbij huis. Hiervoor zochten we een centraal en open punt, waar kinderen en leerkrachten ook gemakkelijk kunnen terugkeren. Dit werd de plaatselijke bibliotheek.De bibliotheek staat vaak midden in de maatschappij. Leerkrachten en kinderen zijn vaak al vertrouwd met deze omgeving. Wij voegen hier de nieuwe ervaringen aan toe. Daarnaast is dit een plek dat uitnodigd om nog eens terug te komen, ook als stichting OWG er niet is. We werken daarom ook graag samen met de bibliotheek, en zij met ons. Ondertussen hebben we gemerkt dat hier een prachtige wisselwerking ontstaat. Naast dat wij - als stichting OWG - eenvoudig kunnen laten zien wat er mogelijk is, krijgen we hier ook direct feedback van de 'gebruikers'. Dit levert volop nieuwe ideeën en ervaringen op, die voor ons héél kostbaar zijn. Om dit proces te stimuleren en meer scholen te betrekken willen we graag meerdere locaties in Nederland opstarten.


Nieuwe toepassingen

Stichting OWG is ook continu op zoek naar leuke, nieuwe en vooruitstrevende ICT-toepassingen. We kijken hiervoor ook naar kleine partijen en over de landgrenzen en brengen onze deelnemers op de hoogte van deze zoektocht. Innovatieve toepassingen uit het buitenland vertalen wij ook en maken deze beschikbaar voor onze deelnemers. 

Contact met OWG

Administratie
E-mail: administratie@eduliga.com
 

Algemene vragen

Voor algemene vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op: 0613197677

Adres Stichting OWG

Stichting OWG
Dragonstraat 16
5044 HR Tilburg
Copyright © 2018 Stichting OWG. Alle rechten voorbehouden.